Romerike Ultraløperklubb - Norges første løperklubb for ultraløpere
 
 
 
Eidsvoll 6-timers 2005
Letohallen
 
Starten på det norske ultraløpseventyret
Ultraløping var svært lite utbredt i Norge før 2005. Bergen Ultra med 63 og 100 kilometer (tidligere Trolløpet) hadde vært det eneste norske ultraløpet gjennom mange år. Rallarvegsløpet kom i 2003, men deltagelsen var liten.
 
Så kom Bjørn Hytjanstorp hjem fra et 6-timersløp i Stein, Nederland - og var "frelst". Han syntes konseptet med timesløp i kort rundløype var fantastisk. Ingen kunne bryte, alle fikk det resultatet de oppnådde - og alle var sammen hele tiden fram til sluttsignalet. Kort tid senere var Bjørn klar med innbydelsen til Norges første 6-timersløp, og responsen skulle vise seg å bli fantastisk - med 59 deltagere allerede første året. Senere økte deltagelsen i dette løpet, i andre løp, og ikke minst vokste ultraløpsterminlista for hvert år.
 
På bilder er "grunder" Bjørn sammen med Olav Engen som var med på arrangementet de første fem årene før han og Romerike Ultraløperklubb overtok ansvaret for 6-timersløpet.
 
 
Linkene i reportasjen er inaktive.
 
xx
ALLE RESULTATENE (ultimate.dk)
 
De beste...
 
x
x
 
 
 
 
 
Reima Hartikainen vant det første Eidsvoll 6-timers. Etter en hektisk sluttspurt manglet han bare 150 meter på å løpe 2 helmaraton på 6 timer (foto: Kjell Vigestad)
 
Norsk-svenske Torill Fonn Hartikainen gjorde som gubben, og sikret seier i det første Eidsvoll 6-timers (foto: Kjell Vigestad)
 
x
Artikkel i bladet Birkebeineren
xxx
Webside drives av  Vistaprint